Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Concurs de Castells de Tarragona 2020 retrobarà la normativa de l’any 2016

El Concurs de Castells de Tarragona 2020 retrobarà la normativa de l’any 2016

Les novetats principals son: per una banda s’elimina la norma d’un sol castell carregat vàlid per puntuar, i per l’altra els castells de 10 pisos seran més valuosos que els “nets”

A manca de la nota de premsa oficial dels organitzadors del Concurs de Tarragona, dir que ahir vespre la Comissió Assessora del Concurs de Castells del 2020 va admetre que els castells carregats puguin puntuar en els resultats d’una mateixa colla. Es a dir, la norma del 2018, d’admetre només un, ha estat revocada després d’un intents debat. Feia temps que se’n parlava i la correlació de forces a l’assessora d’aquest any sumat  a les diferents visions, va posar sobre la taula el debat. Al final es va imposar el criteri de validar-los tots, com els anteriors concursos abans del 2018.

El criteri dels partidaris de la suma de castells carregats, que es va imposar,  argumentava que aquesta norma –que només aplica el Concurs– no és adoptada pel món casteller més enllà del certamen i les actuacions que puntuen per entrar en les tres sessions. Per la seva part, els partidaris de mantenir-la van defensar que és una norma que aposta per la seguretat. Més enllà de tot això caldrà que les colles vetllin per seguir a plaça el que un cop cada dos anys es vol aplicar al Concurs, es a dir seny a l’hora d’intentar grans castells -segons el nivell de cada colla-. Un altra dels arguments o pregunta passava per “perquè només un castell carregat, o tots o cap?”

Per altra banda dies enrere la mateixa Assessora del Concurs, també va decidir tornar a intercanviar els castells de 10 pels castells de 9 sense folre, tornant a la puntuació emprada l’any 2016. Es a dir en el proper concurs de 2020 l’ordre de puntuació serà 4 de 9, 2 de 8, 3 de 10 folre i manilles, 4 de 10 folre i manilles. Els castells de 10 tindran més puntuació que els “nets”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: