Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Denunciat un camioner a Gelida per portar el tacògraf manipulat

Denunciat un camioner a Gelida per portar el tacògraf manipulat

Els Mossos denuncien a Gelida el conductor d’un camió de mercaderies per manipular el tacògraf i ocultar 75.000 km.

Els agents van denunciar administrativament el dilluns passat, a l’autopista AP-7, al terme municipal de Gelida, un camioner de transport de mercaderies, amb matrícula romanesa, que duia un tacògraf digital manipulat d’un tipus encara mai detectat fins ara.

Els agents van aturar el vehicle per fer una inspecció i es van adonar que el tacògraf presentava un funcionament anòmal.

Per tal de comprovar-ho, els agents van traslladar, amb acompanyament policial, el camió fins a un taller autoritzat de tacògraf al municipi de les Franqueses del Vallès. Un cop al taller, on es van sumar a la inspecció del vehicle efectius especialistes del sector de Girona i de la Divisió de Trànsit, van constatar que, tot i que el vehicle estava circulant, el tacògraf enregistrava descans i el comptaquilòmetres estava aturat.

Així mateix, els agents van comprovar que el mateix camió havia estat inspeccionat en set ocasions anteriors, a diferents països de la Unió Europea, des de l’octubre de 2017, sense que s’hagués detectat cap anomalia.

El taller va retirar tota la instal·lació del sistema i va instal·lar una de nova, amb cost aproximat d’uns 1.500 euros, procés a càrrec del transportista.

A més, els Mossos van denunciar administrativament el camioner per la manipulació del tacògraf, amb una quantia econòmica de les sancions previstes per la llei de 4.000 euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: