Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’artista ucraïnesa Nina Murashkina exposa el seu projecte Dea a la Sala dels Trinitaris

El tema principal del projecte és la investigació en art de la psicologia de la sexualitat que es planteja com a culte.

El passat divendres tenia lloc a la Sala dels Trinitaris la inauguració de l’exposició de Nina Murashkina, una artista ucraïnesa resident de manera intermitent a Sant Cugat Sesgarrigues. Murashkina va voler agrair el suport rebut en la que era la seva primera obra.

El tema principal del projecte és la investigació en art de la psicologia de la sexualitat que es planteja com a culte. La dona, arquetipus primordial carregat d’energia, deïtat voluble i canviant com els cicles lunars, ara plena de llum, ara obscura i submergida en aigües obscures, és el centre simbòlic i compositiu de les obres de Nina Murashkina. Ho explicava el també artista i parella de Murashkina, Xavier Escala.

L’obra descriu una dona/deessa poderosa, multiforme, que pren possessió de l’espai i atrapa la mirada de l’espectador sense patetisme, quasi sempre amb un somriure que recorda el somriure arcaic, però és també la protecció simbòlica del pintallavis, la no oposició al desig i la ofuscació dels sentits racionals per seguir la crida de la sang.

A la inauguració de Dea també era present el recentment nomenat regidor de cultura, Ricard Rafecas. L’exposició es podrà visitar a la Sala dels Trinitaris fins el proper 28 de juliol.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: