Diumenge, 5 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Doblet de 9 pisos dels Castellers de Vilafranca a Altafulla

El 4 de 9 amb folre descarregat pels Verds a la plaça del Pou d’Altafulla és el 250è. completat per la colla, des del primer el 1990.

Tornava aquest any a Altafulla el cartell de quatre colles amb el retorn dels Castellers de Vilafranca absents la temporada passada, de viatge al País Basc. Una diada on, una vegada més, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els propis Verds van posar els castells de 9.

Els Castellers de Vilafranca no tenien cap altra intenció que repetir, però millorar en qualitat, l’actuació de set dies enrere a Tarragona. I de fet se’n va sortir prou bé. Van obrir la seva actuació descarregant el seu quart 3 de 9 amb folre de la temporada, amb aquest cop si menys feina a la baixada. Més reposat i brega controlada a la part alta. En segona ronda però, com a Tarragona, es van encallar amb un primer intent de 4 de 9 amb folre que van haver de desmuntar, amb mides obertes i alguna rengla patint en excés. Després d’un parell de canvis, a la segona el 4 de 9 folrat es podia descarregar, amb també bona resolució. Segon de l’any i atenció el 250è descarregat de la colla, que des de que va completar el primer l’any 1990 l’han descarregat consecutivament en 30 temporades. Una dada brutal. Van tancar la ronda de castells completant la seva cinquena Torre de 8 amb folre, castell que estan avançant, sobretot en els assaigs, per convertir-lo en el primer gamma extra del curs. També mereix menció el Pilar de 7 amb folre, que es va descarregar de manera magnífica. Aquesta nova alineació agrada i de quina manera. Repetició de la millor diada, tot esperant Les Santes de Mataró. Pas a pas, i millorant els troncs lleugers per acostar-se als gamma extra amb garanties i poder veure si les baixes es poden suplir en els grans castells.

Bones prestacions també per la Colla Vella dels Xiquets de Valls que portava uns quants dies sense compromís important i amb menys exigència que sobretot la temporada passada. Amb baixes de tronc, la Vella no obstant no va deixar res del que podia portar a plaça. Va completar el 3 de 9 amb folre, el 4 de 9 amb folre, el 5 de 8 i 3 Pilars de 5. Els Xiquets de Tarragona es van tornar a encallar amb el 5 de 8, van fer 2 intents desmuntats i enguany ja acumulen 5, per acabar descarregant el 3 de 8, el 4 de 8 i el Pilar de 5. La colla local dels Castellers d’Altafulla va assolir la seva primera clàssica de 7 pisos de la temporada. 3 de 7, Torre de 6, 4 de 7 i Pilar de 5.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: