Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comín, Castellà i Juanola reivindiquen la unitat política de l’independentisme

En el marc de la presentació pública del Consell per la República de divendres passat a l’auditori del Vinseum de Vilafranca, el conseller a l’exili Toni Comín, el diputat Antoni Castellà i la psicòloga i lingüista Mireia Juanola, van reivindicar com a clau la unitat política, criticant la picabaralla constant de Junts per Catalunya i ERC per ser el partit hegemònic de l’independentisme.

Comín, que va intervenir a través d’una videoconferència a l’inici de l’acte organitzat per l’ANC de Vilafranca, va dir que la unitat estratègica és imprescindible. També apuntava que l’única esperança pel mandat de l’1 d’octubre i l’únic espai d’unitat ara mateix és el Consell.

El Consell per la República és una institució privada, creada d’acord amb la llei belga i amb l’objectiu de ser el primer pas de la institucionalització de la República Catalana. Aspira a representar la ciutadania republicana i, juntament amb la Generalitat, fer efectiva la república proclamada pel Parlament de Catalunya el 27 d’octubre de 2017. El Consell per la República tindrà la legitimitat que vulgui atorgar-hi la ciutadania. Ha començat obrint un registre de ciutadania, al qual qualsevol ciutadà pot apuntar-se. Per això es fan actes com els de divendres al Vinseum per animar als ciutadans a apuntar-s’hi i així legitimar aquest instrument creat pel govern a l’exili.

A l’acte, el diputat i membre del Consell Antoni Castellà, aprofitava per demanar unitat i convidava als dos grans partits independentistes a fer una profunda reflexió i autocrítica.

Al seu torn, Mireia Juanola afirmava que calia una resposta clara i contundent a la sentència, previsiblement dura, als presos i preses polítics.

El Consell per la República, amb seu a Waterloo, està presidit per Carles Puigdemont i amb Toni Comín com a vicepresident. També l’integren nou membres més: Clara Ponsatí, Lluís Puig, Meritxell Bundó, Antoni Castellà, Guillem Fuster, Elisenda Paluzie, Isaac Peraire, Rut Ribas i Neus Torbisco.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: