Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una taula rodona ‘de luxe’ al Vinseum posa punt final al Cicle Salvador Puig Antich

Montse Puig Antich, el periodista Jaume Panyella, l’historiador Josep Pimentel i l’advocada Magda Oranich han participat en el segon acte del cicle, en honor al jove anarquista assassinat fa 50 anys.

Després de la projecció de la pel·lícula Salvador la passada setmana, l’auditori del Vinseum acollia dimarts al vespre la segona part del Cicle Salvador Puig Antich, amb una taula rodona per recordar la figura de Salvador Puig Antich.

L’acte, moderat pel periodista de TV3 Jordi Eroles, va comptar amb la presència de Montse Puig Antich, germana d’en Salvador, la qual ens destacava les dues facetes del seu germà, la personal i la política.

D’altra banda, la seva germana també va tenir temps explicar-nos la connexió del seu cognom amb Vilafranca del Penedès.

Una altra de les participants destacades del vespre va ser l’advocada Magda Oranich, qui en el seu moment va portar la defensa de Salvador Puig Antich, abans de ser sentenciat a mort per Garrot Vil l’any 1974.

La taula rodona també va comptar amb la presència de Jordi Panyella, periodista i autor del llibre ‘Salvador Puig Antich, cas obert’, qui aprofitava per recordar que la repressió policial de l’Estat encara és present.

Per tal de conèixer el moviment polític en el qual va formar part Salvador Puig Antich, en concret, el Moviment Ibèric d’Alliberació, la taula rodona va sumar la presència d’un cinquè participant, en aquest cas l’historiador i expert en el moviment llibertari, Josep Pimentel.

Amb tot, el Cicle Salvador Puig Antich, organitzat per Òmnium Cultural i l’Institut d’Estudis Penedesencs, va posar punt final amb unes xifres d’assistència excel·lents, amb un auditori del Vinseum ple de gom a gom en tots els actes organitzats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: