Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la Festa Major del Pla del Penedès

La festa va començar divendres a la tarda amb la tronada i la cercavila infantil i els seus actes finalitzaran aquest dilluns amb el castell de focs.

Com cada any, el darrer cap de setmana de juliol el Pla del Penedès ha celebrat la seva Festa Major, amb multitud d’actes i esdeveniments que han omplert els carrers del poble de joves i grans.

L’acció es va iniciar aquest divendres a la tarda amb la tronada de festa major a càrrec dels Diables del Pla, que va suposar el tret de sortida per un cap de setmana esperat per tots i que arriba després de molts mesos de feina per part dels organitzadors.

Les passades eleccions municipals van suposar una renovació al municipi del Pla, i aquesta era la primera festa major com a alcaldessa per a Vanessa Gascó, que posava de manifest la seva satisfacció per viure una festa major amb aquesta responsabilitat a les esquenes.

Per la seva banda, Joan Atienza, ha viscut la seva primera festa major com a regidor de cultura de l’Ajuntament, sense deixar de banda la seva implicació en el ball de diables del poble, encarregats d’omplir la festa del punt necessari de foc i flama. Atienza també posava en valor tots els balls de festa major existents al poble.

La tarda de divendres va estar destinada als mes petits del poble, amb la cercavila infantil, que va començar just després de la tronada. La canalla era la protagonista en una demostració de que els balls populars tenen continuïtat i estan més vius que mai. Tres petites bastoneres es van atrevir a explicar la seva experiència com a balladores als micròfons de Penedès TV.

Al llarg del cap de setmana també es van celebrar actes diversos com la cercavila d’adults de dissabte, i una escape room que va portar als més petits a fer un joc de pistes pels carrers del poble durant la tarda de diumenge.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: