Diumenge, 21 de Juliol de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Penedès TV emet una entrevista en el marc del Dia contra el maltractament a les persones grans

El dia 15 de juny és el Dia mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament envers les persones grans.

Per fer una activitat de sensibilització Penedès TV emet aquest divendres i dissabte una entrevista promoguda per la Comissió de l’Alt Penedès contra el maltractament a les persones grans.
Marisa Garreta, infermera especialista en geriatria i membre de l’associació EIMA, destaca que actualment a la comarca s’estan duent a terme iniciatives per sensibilitzar a la població d’aquestes situacions de maltractament, per exemple la campanya Tracta’m bé, així com també protocols per intervenir davant dels maltractaments.
Cada vegada més la demografia de Catalunya presenta un major envelliment de la nostra societat i això porta a augmentar el risc de situacions de maltractament.
Els maltractaments físics són poc freqüents, en canvi sí que es produeixen situacions de maltractament psicològic de les quals a vegades no en som conscients.
Determinades situacions de maltractament es normalitzem o no es detecten actituds o conductes de maltractament que sí que ho són, com per exemple infrautilitzar, i no valorar les decisions de la persona gran. I aquestes actituds tan es poden produir en l’àmbit familiar com també en el de l’atenció dels professionals.
L’entrevista amb Marisa Garreta s’emet aquest divendres a dos quarts de quatre de la tarda, amb repetició cada quatre hores i una darrera emissió dissabte a dos quarts de dotze del matí.

Enquesta

Per part del CNI, els atemptats de Catalunya de 2017 van ser...

Programació

Ràdio Vilafranca

17:00
Mites de la cançó
La cançó la balla
18:30
Musical
Selecció de música variada
19:00
Corazón de Rock'n'Roll
Musical amb Josep Fleitas

Penedès Televisió

17:30
Va de castells
Informació castellera amb Sergi Ansón i Pep Ribes
18:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.
18:30
Festa Major dels Monjos
Ball de lluïment

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: