Dissabte, 25 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Engega la campanya “Destapa-ho, tu pots!” contra el maltractament de la gent gran

Es tracta d’una iniciativa conjunta dels consells de la Gent Gran de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Llobregat i el Garraf.

Aquesta campanya pretén sensibilitzar sobre la importància de denunciar qualsevol indici de maltractament a una persona gran. El maltractament a les persones grans és un problema social mundial que afecta la salut, la dignitat i els drets humans de milions de persones a tot el món. És per tant necessari prendre consciència del seu abast i la seva gravetat, i actuar per sensibilitzar, prevenir, protegir i atendre aquests casos. A més, el context actual dificulta la visibilitat d’aquesta problemàtica social i requereix una especial mirada per poder-la detectar. Les situacions de maltractament es poden donar en l’àmbit domèstic, però també en l’àmbit institucional, tristament d’actualitat per la situació viscuda per la pandèmia de la COVID-19.

Els abusos i els maltractaments a les persones grans es poden denunciar als Serveis Socials, els Serveis Sanitaris i els Mossos d’Esquadra.

La campanya, on apareixen diversos membres d’aquests consells de la Gent Gran “destapant” simbòlicament uns pots, compta també amb el suport dels consells de Gent Gran de les comarques de l’Alt Urgell, el Bages, el Baix Ebre, la Conca de Barberà, la Garrotxa, Osona, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Ribera d’Ebre, el Solsonès i el Vallès Oriental, i de l’Oficina de Gent Gran Activa del Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: