Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’associació de persones altament sensibles PAS Penedès es presenta a Vilafranca

Des de PAS Penedès consideren que un bon coneixement i molta empatia poden ajudar les persones altament sensibles, tant als infants com a les persones adultes.

PAS Penedès es va presentar aquest dilluns a la tarda a L’Escorxador. L’associació té com a objectiu ajudar a conèixer aquest tret «que sovint genera dificultats en el dia a dia de persones amb alta sensibilitat, infants i les seves famílies». Des de PAS Penedès consideren que un bon coneixement i molta empatia poden ajudar a les persones altament sensibles a saber per què se senten d’una determinada manera i aconseguir gestionar aquestes emocions en positiu. En el cas dels infants, a més, l’associació neix amb la voluntat d’ajudar l’entorn familiar «des de la comprensió i l’acceptació».

Les persones altament sensibles presenten un tret del temperament innat. Són persones que tenen un sistema nerviós amb uns receptors més actius que els de la mitjana de la població. Segons va establir la psicòloga Elaine Aron als anys noranta, hi ha quatre característiques que defineixen una persona amb alta sensibilitat: pensament i processament profund, alts nivells d’emocionalitat i empatia, alta sensorialitat i sensibilitat a les subtileses i sobreestimulació sensorial. Es calcula que l’alta sensibilitat es troba aproximadament entre el 15 i el 20 % de la població.

Les persones altament sensibles es poden sentir aclaparades o molestes quan hi ha molts estímuls al seu voltant; es poden sentir incòmodes pel tacte de la roba que porten o tenir el llindar del dolor més baix que la resta de persones, per posar alguns exemples.
Per això, segons PAS Penedès, és important ajudar-les a «adaptar-se millor a l’entorn a través de l’acceptació, la comprensió i l’acompanyament». Des de l’associació destaquen que ser altament sensible no és un trastorn.

PAS Penedès penja de l’Associació Catalana de Persones amb Alta Sensibilitat (ACPAS). La delegació penedesenca farà trobades trimestrals per compartir inquietuds, experiències, lectures i altres informacions. També ha obert el blog paspenedes.blogspot.com i xarxes socials i està previst que organitzi xerrades divulgatives.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: