Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Flama del Canigó va arribar a Vilafranca per la Font dels Alls

Va servir per encendre la foguera del barri de Sant Julià.

Tal i com estava previst diumenge a la tarda es va distribuir la flama dels Canigó a diferents municipis de l’Alt Penedès, provinent del Santuari de Foix. A Vilafranca la van fer arribar atletes acompanyats per un seguici amb banderes estel.lades de gent vinculada a Òmnium Cultural. Arribaven per la carretera de Sant Martí fins a la Font dels Alls. Allà els esperava l’àliga petita de Sant Julià, que acompanyada de flabiol i tamborí i un grup de torxes es van desplaçar en cercavila pel carrer Sant Pere i diversos carrers del barri de Sant Julià fins arribar a la plaça de la Sardana, on els esperaven la foguera i les taules per sopar.
És el tercer any que Òmnium i l’Associació de Veïns de Sant Julià organitzen conjuntament l’arribada de la Flama i la festa ha anat arrelant, fins arribar enguany a superar les 187 comenssals.

El president de l’Associació de Veïns, Lluís Muntaner, destaca l’increment de participants respecte de l’any passat.

A l’actualitat són poques les fogueres es s’organitzen a Vilafranca, perquè la normativa de seguretat és més estricta.

Des d’Òmnium el president comarcal, Jordi Parellada, recorda que l’arribada de la flama als diferents municipis suposa la gran festa dels Països Catalans.

Un cop arribada la Flama del Canigó a la plaça de la Sardana es va procedir al ritual habitual dels músics per la llibertat. Amb la interpretació del Cant dels Ocells i l’Estaca.
També es va llegir una carta escrita per Carme Forcadell.

L’acte es va cloure amb el cant dels Segadors i desprès va ser el moment de començar a fer cua per participar en el sopar entaulats al mig de la plaça de la Sardana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: