Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Maria Rius assisteix avui a la inauguració de l’exposició dels 25 anys del “Llegir per sentir”

Maria Rius assisteix avui a la inauguració de l’exposició dels 25 anys del “Llegir per sentir”

Es tracta de l’exposició al Claustre de Sant Francesc que celebra els 25 anys d’emissió del programa de Ràdio Vilafranca.

Aquest dissabte a les 11 del matí es farà una tertúlia-esmorzar dels alumnes de l’Escola Municipal d’Art Arsenal i de l’Institut Milà i Fontanals amb la il·lustradora Maria Rius, i a dos quarts d’una del migdia es procedirà a la inauguració a càrrec del Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, l’escriptor Pere Martí i la il·lustradora Maria Rius.
L’exposició, però es centra especialment amb la primera il·lustradora que es va entrevistar al programa, la Maria Rius, nascuda l’any 1938 a Sant Pere de Riudebitlles, i que compta amb una trajectòria professional de més de cinquanta anys i que va ser doblement reconeguda l’any 2018 amb la Creu de Sant Jordi i el Premio Nacional de Ilustración.

L’exposició comptarà amb 21 il·lustracions originals que pertanyen al seu darrer llibre il·lustrat, autobiogràfic, amb textos del periodista Joaquim Noguero, i que portar per títol “Les finestres de la Maria”.

Per a fer més participativa l’exposició s’ha demanat als alumnes dels cicles formatius en Arts plàstiques i disseny de l’Escola Municipal d’Art Arsenal i als alumnes de primer de Batxillerat Artístic de l’Institut Milà i Fontanals que també mostrin un moment important de les seves vides, inspirant-se en el llibre de la Maria Rius. Així, doncs, a l’exposició s’hi trobaran exposades una varietat de propostes de narrativa visual que dialogaran entre elles i amb les il·lustracions de Maria Rius, compartint la mateixa voluntat de reflexionar sobre les nostres vides.
També es recordarà els més de 80 il·lustradors entrevistats al programa. Es veuran projectades la portada i algunes il·lustracions de la majoria de llibres que s’hi van comentar en directe. Alguns d’aquests llibres també es podran llegir o consultar en el racó de lectura s’haurà preparat amb la col·laboració de la Biblioteca Torras i Bages.
L’exposició es podrà visitar fins al diumenge 2 de juny.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: