Dissabte, 25 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les Fires de Maig continuen creixent amb un total de 122 expositors, un 85% són de la Vegueria

Les Fires es consoliden com un dels principals aparadors de l’activitat econòmica de Vilafranca i creixen en nombre d’expositors dels sectors de l’automoció i la maquinària agrícola.

Els membres de la comissió de Fires han presentat l’edició d’aquest 2019, que se celebrarà entre el 17 i el 19 de maig al recinte firal de Vilafranca. El regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, explicava que es compta amb 122 expositors, dels quals 17 són nous aquest any. Per sectors, el que compta amb més expositors és el de comerç i serveis, que representa un 34%. Un 32% correspon al sector de l’automoció, un 13% son associacions i entitats, el 12% correspon a maquinària agrícola i un 9% es troben a la plaça del vi.

Montfort apuntava que un 80% dels expositors son de Vilafranca i comarca, i mirant el territori de la Vegueria s’arribaria al 85% dels qui exposen a la fira. Amb aquestes dades, el regidor posava de manifest que les Fires són un bon exponent de la diversitat comercial i empresarial de la vila.

Finalment, el regidor de promoció econòmica comentava també que en els dies previs a la Fira, com ja s’ha fet darrerament, s’han organitzat activitats com l’EcosostenibleWine o la jornada tècnica d’INNOVI per enfocar qüestions relacionades amb l’ecologia i la viticultura.

El sector de l’automoció és un dels que ocupa més espai al recinte firal, i com explicava Joan Nicolàs venen d’un 2018 en que es va batre el rècord de vehicles venuts, amb 177. En aquesta edició hi ha 32 expositors, i dues marques noves; i Nicolàs remarca que es podran veure moltes novetats tecnològiques.

En quan a la maquinària agrícola, en aquest edició hi ha 3 expositors més i s’arriba ja als 15, consolidant com la Fira amb més presència d’aquest sector de la demarcació de Barcelona. En representació del sector, Max Margalef remarca també que hi haurà moltes novetats amb una presència cada cop més important d’elements per vetllar per el medi ambient.

En el sector de la maquinària agrícola també s’incorpora aquest any un sorteig entre els qui facin alguna compra als expositors d’un xec de 1.000 euros. Recordem que en el sector de l’automoció es fa un sorteig de 3.000€ i al de la llar comerç i serveis el sorteig és de 1.200€.

Per tancar la presentació, l’alcalde Pere Regull ha insistit en la importància de les Fires com a motor econòmic per la vila, ja que fan que moltes persones tant de la comarca com de fora s’acostin a la capital de l’Alt Penedès.

Les fires s’inauguraran el divendres 17 de maig, amb la conferència que oferirà a l’Auditori Municipal de Vilafranca el president de Foment del Treball a Catalunya, Josep Sánchez Llibre; i la posterior inauguració oficial del recinte firal a càrrec de les autoritats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: