Divendres, 7 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

AI per Santa Fe anuncia que, en cas de governar, cedirà dos anys l’alcaldia Junts per Santa Fe

El municipi de Santa Fe del Penedès ha fet història aquest diumenge d’eleccions municipals, amb un empat a 124 vots per cadascuna de les dues candidatures que es presentaven.

Es van recollir 8 vots en blanc i 4 vots nuls, que presenten pocs dubtes. Per això cal estar pendents del recompte de vots a la junta electoral que ha començat avui i que es podria allargar en el temps algun dia més. A l’ajuntament de Santa Fe hi ha 7 regidors i la llei pot obligar a desfer aquest empat amb un sorteig que decantarà la majoria de 4 regidors per una de les dues candidatures. Davant d’aquesta situació l’Alternativa Independent per Santa Fe de l’actual alcalde, Jordi Rius, ha fet públic un comunicat en el que expliquen que la gent del poble els demana que facin un pas per garantir la convivència i per això han decidit que perquè tothom se senti representat en la propera legislatura, tal i com el poble ha manifestat a les urnes, en el cas que el sorteig els doni el quart regidor a ells els primers dos anys serà alcalde Jordi Rius i en els dos darrers cediran l’alcaldia al grup de Junts per Santa Fe.

Jordi Rius ja havia anunciat que era l’última vegada que es presentava a les eleccions i el gest, en cas de governar, li comportarà deixar l’ajuntament dos anys abans, tot i que assenyala que les directrius les continuaria marcant l’agrupació independent.

Aquest dimarts es va distribuir entre els veïns el comunicat i Jordi Rius explica que de moment no han rebut cap comentari per part de Junts per Santa Fe. El sorteig per decidir la majoria en el govern de Santa Fe es podria produir a final d’aquesta sertmana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: