Divendres, 7 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una moneda a l’aire ha decidit que Jordi Bosch de Juns per Santa Fe sigui l’alcalde

A les 10 d’aquest matí de dilluns s’ha fet la convocatòria a la Junta electoral dels jutjats de Vilafranca per decidir els desempats a dos municipis de l’Alt Penedès.

A Santa Fe i a Sant Cugat Sesgarrigues. En el primer cas hi havia un empat a vots entre Alternativa Independent, del fins ara alcalde Jordi Rius, i Junts per Santa Fe, de Jordi Bosch. En aquest cas com que l’ajuntament està integrat per 7 regidors el sorteig decidia quina de les dues formacions aconseguia 4 regidors i quina es quedava amb 3, és a dir es decidia l’alcaldia. Com marca la llei en aquests casos s’ha fet un sorteig tirant una moneda a l’aire i la sort ha estat per Junts per Santa Fe.

El qui serà nou alcalde a partir del 15 de juny, Jordi Bosch, explicava que els minuts d’espera se li han fet molt llargs.
També comentava que amb el nou govern espera assolir que l’activitat a Santa Fe es desenvolupi mantenint el poble amb convivència.

Per la seva banda Jordi Rius, assumia amb resignació el resultat del sorteig i demanava que a partir d’ara el nou govern estigui obert a mantenir les formes al municipi.
Jordi Rius explica que deixarà l’ajuntament, perquè ja havia anunciat que volia estar un màxim de dos mandats, i que es va tornar a presentar per suplir una baixa a la llista electoral.
D’altra banda avui a la Junta Electoral també s’ha fet un altre sorteig per desempatar dues formacions polítiques a Sant Cugat Sesgarrigues. En aquest cas ERC i el PSC. A Sant Cugat també hi haurà un regidor de la CUP, per tant aquesta formació podria desempatar en l’elecció de l’alcaldia, però en cas d’abstenció, s’hauria d’escollir alcalde a la força més votada. Com que ERC i PSC han obtingut exactament els mateixos vots s’ha fet un sorteig amb moneda a l’aire, per decidir el desempat, en cas que fos necessari. La sort ha estat per ERC. En aquest cas, doncs, si la CUP votés a favor del PSC podria variar l’alcaldia, però en cas d’abstenció de la CUP, ERC presidirà el govern de Sant Cugat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: