Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC és la força més votada a Vilafranca i al Penedès en les eleccions generals d’aquest 28A

Com ha passat en el conjunt de Catalunya els republicans han aconseguit ser la força més votada en les eleccions generals a Vilafranca.

Han superat amb escreix els resultats de les generals del 2016 amb 6.789 vots, uns 2.300 vots més que a les anteriors eleccions.
També com a la resta de Catalunya, la segona posició ha estat pel PSC, que també ha superat amb escreix els resultats de les generals de fa tres anys, amb 4.423 vots.
La tercera força ha estat Junts per Catalunya amb 3.443 vots, però amb una baixada de tres punts percentuals respecte a les eleccions anteriors. Qui també ha baixat, encara més considerablement respecte de l’any 2016, han estat els de En Comú Podem, en aquest cas en més d’un 11%, amb un total de 2.567 vots.
En canvi uns altres guanyadors en vots han estat els de Ciutadans, que a Vilafranca han aconseguit els seus millors resultats fins ara en unes generals, amb 1.755 vots.
Front Republicà, tot i que no ha tingut representació al Penedès ha obtingut 807 vots, més vots que el PP. Un PP que és també un dels grans perdedors d’aquestes eleccions, amb 757 vots a Vilafranca, el que suposa una caiguda de més del 50%.
D’altra banda Vox també ha recollit vots a la capital de l’Alt Penedès, concretament més de 518 vots.

28A

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: