Dimecres, 5 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La jornada electoral s’ha iniciat amb normalitat a Vilafranca

Força persones que s’han decidit a votar a primera hora, per aprofitar el dia.

Aquest diumenge 28 d’abril s’ha llevat amb bon sol i un ambient magnífic, per anar a votar i per aprofitar el dia. Segurament per aquest motiu han estat força els vilafranquins que han decidit anar a votar a primera hora, des que a les nou del matí han obert amb normalitat totes els col.legis electorals.
En aquestes eleccions generals el cens electoral a la capital de l’Alt Penedès s’ha incrementat en 198 persones respecte de les anteriors de l’any 2016. En concret hi ha un cens total de 27.537 ciutadans que tenen dret a vot. Una mostra de l’interès que han suscitat aquestes eleccions entre els ciutadans és que són les segones de la història amb el major nombre de vots emesos per correu. Justament aquest matí a primera hora treballadors de l’empresa Correus estaven repartint per les diferents meses els vots per correu corresponents a veïns censats a cada mesa.
L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, assenyala que la jornada s’està vivint amb normalitat.

A les vuit del matí s’han constituït les meses electorals amb els presidents i vocals, sense incidències remarcables.

Per molts ciutadans aquesta era la primera vegada que participaven activament d’una jornada democràtica a peu de urna, com pot ser el cas del Mateu Cànovas, president d’una de les meses del col.legi electoral La Nau.

A priori no es planteja una jornada complicada, però si que es preveu llarga, donada la doble votació de Parlament i Senat.

Com en general a la resta de col.legis electorals de Vilafranca la jornada s’ha inicia a la Nau sense incidències.

Els col.legis electorals han obert portes a les nou del matí i estaran oberts de forma ininterrompuda fins a les vuit del vespre.

28A

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: