Diumenge, 25 d'Agost de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els Geganters de Vilafranca conviden els de Vic per participar en el XVIIè Dia del Geganter

Els Geganters de Vilafranca conviden els de Vic per participar en el XVIIè Dia del Geganter

La festa es farà aquest diumenge dia 14, a partir de les 10 del matí i els convidats són els Gegants de la ciutat de Vic i la família Llúpia. Hi haurà una cercavila per els carrers del centre.

Aquest diumenge 14 d’abril, Dia de Rams, tindrà lloc a Vilafranca el XVIIè Dia del Geganter organitzat per la Colla de Geganters de la ciutat. A més, del Ferragut i l’Elisenda, i el Jordi i la Montserrat (els seus homòlegs a la Festa Major dels Petits), com és de costum també es convida una colla de Gegants centenaris i/o històrics de Catalunya. Aquest any els convidats són els Gegants de la ciutat de Vic i la família Llúpia.

La primera notícia documentada de l’existència d’un gegant a Vic és de l’any 1658, concretament de la gegantessa, propietat de la confraria del gremi dels sastres de Vic. L’any 1664 apareix per primera vegada el gegant, associat a la confraria del gremi de traginers de Vic. Des de l’any 1930 fins avui han anat sempre vestits de Comptes d’Osona.

L’activitat començarà a les 10 del matí a la Rambla de Sant Francesc, davant del monument a Milà i Fontanals, on es durà a terme una plantada de gegants. A les 12 sortirà la cercavila des de la Rambla Sant Francesc, passant per Rambla de Nostra Senyora, carrer de la Parellada, plaça de la Constitució, carrer Escudellers, plaça de Jaume I, plaça de Santa Maria, carrer de Santa Maria i plaça de la Vila. En arribar a la Plaça de la Vila, sobre 2/4 de 2 del migdia, hi haurà ballada de lluïment de cada una de les colles participants.

Programació

Ràdio Vilafranca

00:00
Un dia de rock
Programa de rock
01:00
Temps de festa
Musical amb Xavi Ruiz
02:00
Escolta això
Programa musical amb Joan González

Penedès Televisió

00:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.
00:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
01:00
El taller de l'artista
Procés de creació artística

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: