Dijous, 23 de maig de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca
Els Geganters de Vilafranca conviden els de Vic per participar en el XVIIè Dia del Geganter

Els Geganters de Vilafranca conviden els de Vic per participar en el XVIIè Dia del Geganter

La festa es farà aquest diumenge dia 14, a partir de les 10 del matí i els convidats són els Gegants de la ciutat de Vic i la família Llúpia. Hi haurà una cercavila per els carrers del centre.

Aquest diumenge 14 d’abril, Dia de Rams, tindrà lloc a Vilafranca el XVIIè Dia del Geganter organitzat per la Colla de Geganters de la ciutat. A més, del Ferragut i l’Elisenda, i el Jordi i la Montserrat (els seus homòlegs a la Festa Major dels Petits), com és de costum també es convida una colla de Gegants centenaris i/o històrics de Catalunya. Aquest any els convidats són els Gegants de la ciutat de Vic i la família Llúpia.

La primera notícia documentada de l’existència d’un gegant a Vic és de l’any 1658, concretament de la gegantessa, propietat de la confraria del gremi dels sastres de Vic. L’any 1664 apareix per primera vegada el gegant, associat a la confraria del gremi de traginers de Vic. Des de l’any 1930 fins avui han anat sempre vestits de Comptes d’Osona.

L’activitat començarà a les 10 del matí a la Rambla de Sant Francesc, davant del monument a Milà i Fontanals, on es durà a terme una plantada de gegants. A les 12 sortirà la cercavila des de la Rambla Sant Francesc, passant per Rambla de Nostra Senyora, carrer de la Parellada, plaça de la Constitució, carrer Escudellers, plaça de Jaume I, plaça de Santa Maria, carrer de Santa Maria i plaça de la Vila. En arribar a la Plaça de la Vila, sobre 2/4 de 2 del migdia, hi haurà ballada de lluïment de cada una de les colles participants.

Enquesta

Del Parlamet Europeu prefereixo els grups…

Programació

Ràdio Vilafranca

01:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general

Penedès Televisió

01:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
01:30
Torna-la a tocar, Sam
Actualitat cinematogràfica
02:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: