Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santa Margarida i els Monjos ha viscut una concorreguda Rua de Carnaval 2019

El bon temps ha estat també un dels protagonistes.

Divuit carrosses i nou comparses han participaran aquest diumenge a la rua de carnaval dels Monjos, que aquest any i per segona vegada consecutiva, ha tornat a ser retransmesa en directe per Penedès Televisió i ha permès que els espectadors poguessin veure minut a minut el desenvolupament de la rua des de davant de l’ajuntament.
Els participants de la rua es concentraven al carrer de Maria Aurèlia Capmany i d’allà sortien a les 12 del migdia en direcció a l’avinguda de Cal Rubió, passant cap al carrer d’Eugeni d’Ors, el carrer de Núria i l’avinguda de Catalunya.
El directe el presentaven la periodista Clàudia Climent acompanyada dels comentaris de la regidora de Cultura, Esther Mamaneu.
La regidora explicava que enguany des del Servei d’Igualtat i Cultura s’ha apostat per un carnaval lliure de sexismes. Per això, durant la rua es demanava que la música no contingués estereotips masclistes i que fomentés el respecte per la dona.

El bon temps va ser un dels protagonistes. Això va fer que el recorregut de la rua tingués molta gent de públic, amb la satisfacció del Rei Carnestoltes i dels seus acompanyants, la pagesa Margarida Laida i el Monjo cistercenc.
La rua és un dels actes diürns més importants del carnaval al Penedès en nombre de participants i de públic.

La rua de carnaval dels Monjos està considerada, doncs, l’acte de caire familiar més participatiu del carnaval, ja que són moltes les comparses formades per colles o membres d’una mateixa família que s’animen a sortir en aquesta rua matinal.
Set de les 18 carrosses eren del propi municipi, però també hi havia nombrosa participació de carrosses i comparses de Vilafranca i d’altres pobles de la comarca, que tenen gran tradició de carnaval.
Obria la comitiva el grup La Verné Batuké i el Rei Carnestoltes dalt d’un artilugi amb rodes arrossegat per la Margarida Laida i el Monjo cistercenc.
I tot seguit la primera carrossa, del grup Els Totxos dels Monjos, molt nombrosa amb 140 participants que enguany van d’espartans. Darrera d’ells anaven els Xelolo’s, també amb molta gent i inspirats en motoristes californians. Als Monjos també hi havia presència de diferents nuclis d’Olèrdola. Per exemple el grup de carnaval de Moja amb els sues Monstres inspirats en dibuixos animats. També hi havia dues comparses de bolivians que venien de Vilafranca. O una carrossa de Pacs amb una gran ampolla de cava.
Els de sant Pere Molanta portaven ‘Un conte de vitralls’, i de Les Cabanyes dos grups. A 3km de vila amb una fantasia celta i La màgia d’un poble amb vestits maies.
Tampoc van faltar a la cita un dels grups amb més tradició, el de la Ràpita, amb ‘El grifon’ un ocell que desplegava les ales.
Una de les de major tradició als Monjos, l’Esplai Carnavalísitc, enguany anaven literalment disfressats de galls d’indis, amb el lema ‘25 anys fent el pavo’ i la més antiga, amb 38 anys de carnaval, el grup Fem Pinya, també dels Monjos amb una ‘Fantasia de Madagascar’.
La rua la tancava el grup La Rauxa de Vilafranca amb disfresses inspirades en Àfrica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: