Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Reunió sense acord a la Inspecció de Treball en el conflicte laboral de Codorníu

Aquest dijous els representants del comitè d’empresa de Codorniu van mantenir una reunió amb la gerència de les caves a la inspecció de treball de Barcelona.

Una reunió llarga i densa que, com explicava a Ràdio Vilafranca el president del Comitè d’Empresa, Antoni Cruces, va finalitzar sense acord.
El sindicat CCOO explica que davant el posicionament immobilista de la direcció de Codorniu en relació a la negociació de l’ERO, ha plantejat la convocatòria de vaga indefinida a partir del proper dia 8 d’abril.
Aquesta mateixa setmana s’ha iniciat un calendari de mobilitzacions amb l’objectiu de desbloquejar la negociació.
Dijous mateix es manifestaven davant la Delegació de Treball i es contempla la convocatòria d’una jornada de vaga per dimecres que ve, dia 3 d’abril, així com la convocatòria de vaga indefinida a partir del proper dia 8 d’abril.
Antonio Cruces recorda que el 29 de maig farà dos anys que ja es va viure un ERO que deixava sense feina 71 treballadors, com a argument per a fer viable l’empresa. Per això ara hi ha més reticències.
L’inspector de treball ha citat les dues parts per aquest proper dilluns a les 12 del migdia, per fer l’últim intent d’acord.
Les principals reivindicacions de CCOO són, d’una banda, la negociació amb caràcter urgent de les mesures plantejades a l’ERO presentat per la direcció de l’empresa, amb la finalitat de concloure el període de consultes amb un acord on s’esmorteeixi l’impacte traumàtic de les extincions de contractes plantejades, i d’altra banda la consecució d’un pla industrial que garanteixi la viabilitat de l’empresa, per la qual cosa exigeixen la creació d’una comissió de treball formada per la representació dels treballadors i la direcció que permeti abordar l’elaboració d’aquest pla industrial amb garanties de futur per a la companyia i la seva plantilla.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: