Dimarts, 14 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El CAAD Penedès busca voluntaris per cuidar gats acabats de néixer

El CAAD Penedès busca voluntaris per cuidar gats acabats de néixer

Degut a la bonança climàtica d’aquest inici d’any, s’han avançat els períodes de zel i gestació dels gats que habitualment es produeixen a la primavera.

L’arribada al centre de les primeres cadellades abandonades, que en molts casos arriben sense la mare que els alleta, fa necessari activar una crida per incorporar més voluntaris a la borsa de mainaderes.

La Borsa, que es va posar en funcionament l’any passat, ha demostrat ser una eina bàsica per poder atendre correctament als gatets orfes. Gràcies a la feina desinteressada dels mainaders voluntaris, augmenta la supervivència dels cadells a una situació tan delicada i alhora, en molts dels casos, contribueixen a trobar una adopció per aquest animal.

Fer de mainadera implica tenir un o més gatets en acollida temporal fins que mengin per si sols, amb el que sempre seran cries de menys de 2 mesos sense la seva mare. A més, com apareixen amb poc marge d’hores, els interessats han de ser persones que resideixin a prop del centre i que es puguin desplaçar l’abans possible un cop rebin l’avís.

Tot i que és recomanable tenir experiència prèvia alletant gatets, no és imprescindible, i els professionals el CAAD s’encarregaran de donar informació i consells bàsics. El centre també proporciona la llet i les medicacions necessàries, així com gestiona la salut dels gatets fins que aquests es donin en adopció.

Les persones interessades poden escriure a o trucar al 93 810 06 98.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: