Diumenge, 25 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nombre d’animals recollits al CAAD ha disminuït un 14% respecte el 2019

La crisi de la Covid ha afavorit una major sensibilització en la cura i tinença responsable d’animals domèstics. Es mantenen les adopcions de gats, mentre baixa un 21% l’adopció de gossos.

Els responsables de la Mancomunitat Penedès Garraf han presentat aquesta setmana les dades de balanç corresponents al 2020 del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics. El president de l’ens , Sergi Vallès ha explicat que aquest és un dels serveis més destacats que presta la Mancomunitat als ajuntaments, i queda palès en el fet que pràcticament tots els municipis de l’Alt Penedès i Garraf hi participen. Vallès ha apuntat també que cada cop hi més municipis del Baix Penedès que volen participar-hi.

En relació a les dades corresponents a l’any 2020, se’n desprèn que el centre ha recollit menys animals abandonats que el 2019. La vicepresidenta responsable del CAAD Penedès, Abigail Garrido, destacava aquesta tendència, xifrant-la en un 14% menys en global respecte l’any anterior, i apuntava que entre els gosses es confirma la tendència a que bona part els animals recollits al centre són del que es coneix com a races qualificades com a potencialment perilloses.

En aquests moments el centre acull 136 gossos i 22 gats. Pel que fa als gossos la xifra s’ha reduït un 30% en relació al 2019, i representa un mínim històric des de la seva obertura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: