Dijous, 23 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Criatures treu nou disc, ‘Praxinoscopi’, aquest divendres

El duet Criatures presenta el seu nou disc, ‘Praxinoscopi’, després d’haver portat la seva música al Hong Kong Arts Festival.

El 22 de març surt al carrer el nou disc del duet Criatures, integrat pel graller Ivó Jordà i l’acordionista Marçal Ramon. ‘Praxinoscopi’ és el segon àlbum del duet, i arriba després del seu primer treball discogràfic, ‘Taumàtrop’. Criatures presentarà el nou disc en directe el 28 de març, a dos quarts de deu de la nit, al Tradicionàrius, a Barcelona. Criatures va guanyar l’any 2016, tot just format el duet, el Concurs Sons de la Mediterrània, el qual va donar un fort impuls en el tret de sortida de la seva trajectòria. En un dels concerts que van oferir arran del premi, un programador els va contactar per tocar al Hong Kong Arts Festival els passats dies 2 i 3 de març. Acabats de tornar de Hong Kong, Ramon i Jordà valoren molt positivament l’experiència d’haver portat la seva «cambra d’arrel» a un festival de primera línia i a l’altra punta del món.

Després d’aquesta experiència, Criatures se centra en la presentació de ‘Praxinoscopi’. El disc conté un repertori de composició pròpia, fent un gir en el tractament de les harmonies, en els moviments melòdics i en els diàlegs entre els dos instruments, sense perdre, però, l’essència de Criatures que els ha acompanyat des dels inicis. Un repertori nou, continuista amb la seva idea de la cambra d’arrel i que inclou pinzellades de la música vuitcentista, de la vinguda d’altres territoris, dels ritmes esporògens, de la música vocal i de les grans melodies del país que amb el temps han esdevingut himnes.

‘Praxinoscopi’ ha comptat amb la producció de Dani López i hi ha un tema cantat, ‘La Balanguera’, amb la veu de Joana Gomila. El disc ha comptat també amb les col·laboracions de Marc Vall a les percussions, Iu Boixader al contrabaix i el mateix Dani López al saxo.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: