Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC vol que Vilafranca produeixi energia renovable per als equipaments municipals

També es proposa afavorir l’autoconsum energètic de la ciutadania.

Aquest dimarts Esquerra Republicana ha iniciat les «Trobades per la Vilafranca republicana», unes trobades per reflexionar sobre els reptes més importants que ha de fer front la ciutat en els propers anys. En aquest sentit els republicans destaquen, avançar cap a la sobirania energètica i canviar el model de recollida selectiva dels residus, dos àmbits que són línies centrals del seu projecte.
La trobada va comptar amb la participació del biòleg i professor universitari Humbert Salvadó, amb l’arquitecte Pau Batlle, amb l’expert en desenvolupament econòmic Jordi Cuyàs, amb la biòloga Montse Espinosa i la candidata republicana a l’alcaldia Mònica Hill.
Pau Batlle va fer una defensa del lideratge que ha de dur a terme Vilafranca amb la comarca i el Penedès per posar en marxa un canvi de model. Batlle va considerar que el Penedès té a sobre una pressió molt forta en relació a les infraestructures, unes infraestructures moltes de les quals no deixen cap benefici al territori, com el 4t Cinturó.
Jordi Cuyàs va defensar que Vilafranca sigui un referent en l’autoconsum energètic i en la generació d’energia i electricitat renovable. Per Cuyàs cal una acció determinant per lluitar contra el canvi climàtic.
ERC planteja un Pla de sobirania energètica dels edificis i serveis municipals.

Per la seva banda, Humbert Salvadó, va defensar que cal una acció coordinada per millorar la qualitat de les rieres que passen per Vilafranca. Una de les accions és descentralitzar i ampliar la depuradora de Vilafranca per fer possible que el cabal ecològic es conservi a tota la conca del riu i que l’aigua que es retorni sigui de més bona qualitat.
També des d’ERC es marca com un dels objectius de la propera legislatura poder pacificar més el trànsit a la vila, així com la potenciació dels carrils bici, com va destacar Montse Espinosa.
I Mònica Hill va assenyalar que un dels àmbits que ERC ha desenvolupat els últims anys ha estat la determinació perquè Vilafranca s’incorpori a les ciutats referents en la recollida selectiva porta a porta. En aquest sentit Mònica Hill va defensar aquest model, ja que considera que social i mediambientalment és més correcte que l’actual i permetria ser més just en quan a fiscalitat.
La propera Trobada republicana serà el dimecres 13 de febrer a les set de la tarda al vestíbul del Teatre Cal Bolet i es reflexionarà sobre cultura.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: