Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Ruda ha apropat la realitat de les persones refugiades al Casal Popular

La finalitat de l’esdeveniment era informar i visibilitzar aquesta realitat tan complexa, al mateix temps que pretenia donar a conèixer a on es destinen part dels beneficis del Calendari de Bruixes 2019 que ha elaborat el col·lectiu penedesenc: una casa d’acollida de refugiades del barri d’Exharcia, a la ciutat d’Atenes.

L’Assemblea Feminista La Ruda va projectar passat dissabte a la tarda al Casal Popular el documental “Refugeless”. Aquest audiovisual retratava la crisi humanitària de les migracions forçades a Europa com a conseqüència dels conflictes bèl·lics oberts a països com Iran, Iraq, Afganistan o Síria. El gran nombre persones que hi van assistir, van poder conèixer el testimoni d’una sèrie de refugiades que es troben a països europeus com Alemanya, Suècia, Sèrbia o Hongria, entre d’altres.

A més, després de la projecció, la Clara Calvet i l’Alba Ràfols, dues voluntàries a Atenes, van fer una ponència per relatar la seva experiència i punts de vista sobre una situació que coneixen de primera mà. Calvet, minuts abans de l’inici de l’acte, confessava que calia posar sobre la taula el tema de persones refugiades, ja que actualment continua sent una situació d’emergència. Les dues ponents van explicar també la situació polítco-social en què es troben aquestes persones.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: