Diumenge, 3 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Ruda commemora el 25N amb una marxa de torxes i una festa no mixta

La Ruda commemora el 25N amb una marxa de torxes i una festa no mixta

L’entitat busca dones per participar en una performance, durant la qual només caldrà plegar una samarreta mentre es llegeixen els noms de les assassinades enguany

L’Assemblea Feminista La Ruda, col·lectiu no mixt del Penedès, commemora com cada any el 25 de novembre, Dia Contra la Violència Masclista, als carrers de Vilafranca.

Enguany les feministes reprenen la tradicional marxa de torxes, que començarà a la plaça de la Vila, i organitzen la segona edició de la festa no mixta al Casal Popular La Gueralda. La marxa de torxes s’iniciarà davant l’Ajuntament cap a les 20h del vespre, després de la cantada que ha organitzat el Servei d’Igualtat, i comptarà amb la lectura d’un manifest, un pilar a càrrec de les Xicotes de Vilafranca i una performance participativa del Col·lectiu Hystéra que pretén representar les 94 víctimes de feminicidis d’aquest 2023 arreu d’Espanya.

Per tot això, consideren indispensable situar les cures i la sororitat al centre de la lluita feminista i seguir visibilitzant la violència masclista cada dia. Des de La Ruda fan una crida a totes les dones que vulguin a participar en la performance, per la qual només caldrà plegar una samarreta clara mentre es llegeixen els noms de les assassinades d’enguany. Per apuntar-s’hi i saber tots els detalls de la performance es pot consultar el formulari que han publicat a les seves xarxes socials (@la_ruda_feminista).

Finalment, el Casal Popular La Gueralda acollirà la 2a Festa no mixta de La Ruda a partir de la mitjanit, que enguany comptarà amb les PD Guineus i serà oberta a totes les persones que hi vulguin accedir a excepció dels homes cis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: