Dimecres, 12 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La plaça de la Vila es va omplir de gom a gom per rebre els Reis d’Orient en una nit freda

Com cada any Vilafranca es va engalanar per oferir una Cavalcada a l’alçada de Reis Mags que van arribar a la vila més puntuals que mai, en una nit força freda i amb un missatge de pau i germanor.

Les tres carrosses dels reis eren diferents a les de l’any passat i feien referència a tres continents diferents, en funció de l’origen de cada rei. Desprès de passar pel mateix recorregut dels carrers dels darrers anys van fer entrada a la plaça d ela vila quan passaven pocs minuts de dos quarts de vuit, amb tanta puntualitat que a la plaça hi havia poca gent en aquell moment, tot i que en pocs minuts es va omplir de gom a gom, mentre feien entrada el seguici, amb els abanderats, grups de dansa i instrumentals, que acompanyaven el seguici de les carrosses dels tres reis, del patge Raimon, les joguines i els caramels.

Baixant de les carrosses els reis van entrar a l’ajuntament on els esperaven l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull i el regidor de Cultura, Raimon Gusi. Un grup d’instruments de vent anunciava la seva arribada dalt del balcó.

L’alcalde els va rebre disposat a lliurar-los la clau de la ciutat, però abans va escoltar els seus discursos i els va demanar per el 2019 justícia i feina per a tothom.

Com és tradició, el primer rei en parlar va ser Melcior, que en primer lloc va agrair la feina feta pel patge Raimon a Vilafranca i li va demanar que sortís a saludar al balcó per rebre un fort aplaudiment. Tot seguit va fer un missatge en el que va voler destacar també la feina que fan durant el curs els mestres i les metres dels infants.

El rei Gaspar es va voler fer ressò del missatge d’una carta que li van lliurar aquella mateixa tarda a Vilafranca.

I per últim, com ve sent habitual en els darrers anys, el rei Baltasar es va fer ressò d’un gest que s’ha fet popular entre els més menuts, en aquest cas un ball.

Acabats els discursos l’alcalde els va lliurar la clau de Vilafranca, amb la que durant tota la nit van poder entrar casa per casa a totes les llars de la vila per portar els seus regals.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: