Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els professionals de la salut recomanen passar la grip a casa si no hi ha complicacions

Els professionals de la salut aconsellen passar la grip fent repòs a casa, excepte si hi ha complicacions, per evitar el col·lapse dels serveis sanitaris.

El continu ascens que la grip venia experimentant en les darreres setmanes a Catalunya va fer que la setmana passada s’arribés al nivell d’epidèmia. El llindar epidèmic se situa aquesta temporada en els 110 casos per 100.000 habitants i ja s’han superat els 119. Segons el Cat Salut, l’activitat gripal presenta ara un nivell epidèmic baix-moderat, però «creixerà cap a un nivell moderat amb pics de nivell elevat en algunes regions de la demarcació de Lleida i la de Tarragona».

En aquest context, els professionals de la salut recomanen passar la grip a casa, sempre que no hi hagi complicacions o s’allarguin molt els símptomes, per evitar així el col·lapse dels serveis sanitaris. Malgrat ser una malaltia molt invalidant, la grip, com la major part dels processos virals respiratoris remet espontàniament, amb pocs dies de durada i amb símptomes d’intensitat lleu o moderada, i habitualment no requereix atenció sanitària.

El passat mes d’octubre, el Departament de Salut va posar en marxa la campanya de vacunació contra la grip 2018-2019 per protegir les persones especialment susceptibles als seus efectes, com ara les qui tenen malalties cròniques, la gent gran, les dones embarassades i els professionals sanitaris. La campanya de vacunació ja ha conclòs i, com sol passar, els índexs de vacunació són baixos.

La millor manera de protegir-se i evitar la propagació de la grip és la vacunació i el manteniment d’unes bones pràctiques d’higiene, com rentar-se les mans de manera regular.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: