Diumenge, 17 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’exposició de pessebres d’aquest Nadal a Vilafranca ja ha obert portes

L’Exposició, que es podrà visitar fins al proper 20 de gener a la Capella dels Dolors a la plaça de Jaume I, es va inaugurar aquest dimecres al vespre.

La innauguració va comptar amb la presència del regidor de Cultura, Raimon Gusi.

L’exposició és una mostra de 18 pessebres. 16 són diorames realitzats per els membres de l’Associació de Pessebristes de Vilafranca i hi ha també el tradicional pessebre popular amb suro i el pessebre de muntanya, que és una col·laboració del Centre Excursionista.

Els diorames presenten diferents temàtiques, amb algunes escenes tradicionals i altres apostes més modernes. Enguany destaca un diorama que va girant mostrant diferents escenes, algun altre que motiva reflexió i un en referència al pessebre en la presó.

L’exposició també es fa ressò de la campanya internacional per fer que el pessebrisme sigui considerat patrimoni immaterial de la humanitat.

En aquest sentit el regidor de Cultura destaca el suport que li dona l’ajuntament.

La mostra compta, un any més, amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, les Parròquies de Vilafranca i la Diputació de Barcelona.

L’horari de visita els dies feiners, fins a Reis, serà de 6 a 8 de la tarda, menys els dilluns que estarà tancat. En quant als dissabtes, diumenges i festius l’horari serà de 12 a 2 del migdia i de 6 a 2/4 9 del vespre.

A més, com en els darrers anys, i davant el gran nombre de visitants que rep la Vila per la Fira del Gall, els dies 15 i 16 de desembre, s’avançarà l’horari, i al matí es podrà visitar l’exposició a partir de les 11.

Com ja és habitual, els assistents poden col·laborar donant suport a l’Associació participant en el sorteig de figures, en aquesta ocasió un naixement obra original de l’artista cubellenc Carlos Delgado.

També, els més petits poden participar un any més en el Joc del Pessebre, un petit repte per trobar diversos detalls que hi ha als diorames exposats. El dia de Reis es farà el sorteig entre els qui hagin encertat totes les preguntes.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: