Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fira del Gall de Vilafranca supera l’amenaça de la pluja i tanca amb resultats positius

L’estructura actual de la Fira del Gall està molt arrelada i també la seva ubicació al Parc de Sant Julià, i això ha fet que es pugui avançar que segurament haurà superat els 40.000 visitants.

Aquest diumenge quan ja acabava la fira, pendents de les dades definitives, des de l’organització es feia un balanç positiu. La tendència cada vegada més és que els visitants s’hi acostin cap al migdia i el balanç del dissabte va ser superior a l’any passat en vendes d’aviram, degustacions de vi i racions cuinades.

Per tot plegat la regidora de Promoció Turística, Dolors Rius, feia un balanç positiu.

Una de les novetats d’enguany era la venda del gall ja esquarterat i envasat al buit.

La fira començava dissabte amb la tradicional anada de les autoritats des de la plaça de la Vila fins al parc de Sant Julià, acompanyats pel Gall Tomasot i la Gallina Ballarica, que es va a les vuit del matí.

Arribats a la fira l’alcalde de Vilafranca i la resta d’autoritats visitaven una per una totes les parades d’aviram, i a cadascuna l’Ajuntament n’adquiria una peça, mantenint una tradició molt antiga. Com explicava l’alcalde, les aus es cuinen i es lliuren al rebost i a diferents centres assistencials.

També hi havia un pavelló amb el concurs-exposició de gallines de raça penedesenca. A més hi havia convidada la raça de “Gallina Andaluza Azul”.

El lliurament dels premis es va fer dissabte. La granja Guirigall del Pla va ser la més premiada amb 5 distincions, també van rebre diploma de guanyadors la granja Espitlles, Aviram i Enric Ferrer.

La fira posava a la venda prop de 2.000 peces d’aviram. Pel que fa a la mostra de cuina eren sis els restaurants d’enguany que oferien 19 plats diferents, amb un pes destacat del gall del Penedès. I també cal destacar l’oferta del super celler, amb tastos de vins negres del Penedès. A banda de l’aposta comercial també hi havia moltes activitats adreçades a tota mena de públics. Des del trenet de la fira que acostava la gent del centre de la vila al parc, a la gran oferta de parades del mercat d’artesans.

També pel públic infantil amb  un espai de conta contes, o un taller de decoració d’ous, sense oblidar el diumenge la plantada de peces de la 22ena Mostra de Bestiari Festiu de Ploma. Allà els més petits podien lliurar-li a la gallina Ballarica els seus xumets. Després es va sortir en cercavila fins l’arribada a la plaça de la Vila on tots els participants van poder fer una ballada de lluïment. A la mostra hi participaven els Corbs Mini Bornis de Llinars del Vallès, el Gall de Parets del Vallès, el Voltor La Bisbal d’Empordà, el Fènix del Poblenou de Barcelona, la Ferafoc de Sant Quintí, a més dels vilafranquins Mussolot del Campanar, Àliga de Sant Julià i Tomasot i Ballarica.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: