Diumenge, 26 de Maig de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Aquest dimecres va obrir portes la tradicional Fira de Santa Llúcia de Vilafranca

Des de l’any passat la fira ofereix una millor imatge amb la instal·lació de casetes de fusta per part de totes les parades.

La fira compta amb parades d’articles típicament nadalencs, com ornamentació floral i de Nadal, tions, figures pel pessebre, arbres de Nadal, així com parades d’artesania.

Un dels objectes més reclamat és la figura el caganer, i com cada any n’hi ha de nous relacionats amb l’actualitat.

A la parada de El Tretze del Sol, que prové de Sitges i que ja fa 4 anys que participa a la fira de Vilafranca, presenten figures artesanes i articles pintats a mà. Sempre amb algun caganer inspirat en figures del folklore tradicional. Entre d’altres el Ball de Diables, i com a novetat caganers de les colles castellers.

Les figures dels caganers també tenen en compte l’actualitat política. Per exemple a la parada del Drac Màgic hi trobem coma novetat els presidents de la Generalitat i del Parlament, o els consellers empresonats.

El caganer és, sens dubte, la figura més buscada i a aquesta parada a vegades hi tenen encàrrec de col.lecionistes o per enviar a l’estranger.

Ja fa 27 anys que a Vilafranca s’organitza la Fira de Santa Llúcia. Primer es va mutar al voltant de la basílica de Santa Maria, desprès a la plaça del Penedès, i des de fa uns anys a la rambla de Nostra Senyora on sembla que ha trobat l’emplaçament ideal.

Durant aquests propers dies la fira comptarà amb moltes activitats. Tal i com ja és tradició, s’oferiran tallers per a infants cada dia. Els tallers són de temàtica nadalenca i s’utilitzen materials diversos. Els infants es podran endur la peça que hagin creat.

L’Associació de Firaires de Nadal de Vilafranca també ha organitzat diverses activitats de dinamització que tindran lloc a la fira. La Fira de Santa Llúcia estarà situada a la rambla Nostra Senyora fins al 23 de desembre i el seu horari és de 10 del matí a vuit del vespre.

 

 

Enquesta

Del Parlamet Europeu prefereixo els grups…

Programació

Ràdio Vilafranca

09:30
Amics per sempre
Cançons dedicades, amb Jordi Borràs
12:00
Diumenge esportiu
L'esport local i comarcal, amb Jaume Tutusaus
15:00
Entre nosaltres
Musical amb David Alsina

Penedès Televisió

11:00
Missa de Montserrat
Directe de la Missa conventual de Montserrat
12:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
13:00
7 dies
Magazín d'entrevistes

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: