Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santa Margarida i els Monjos celebra el Dia Mundial de la Diabetis amb activitat física i ball

La malaltia afecta a un nombre elevat de persones; 1 de cada 11 persones pateix la Diabetis.

El dia 14 de novembre està declarat per la OMS com a Dia Mundial de la Diabetis i des de l’Ajuntament dels Monjos i el Centre d’Atenció Primària del municipi es va preparar una tarda ball al Casal d’Avis. Amb aquesta efemèride es vol donar visibilitat a una malaltia crònica que es caracteritza per l’increment dels nivells de sucre a la sang. Actualment afecta a un nombre elevat de persones; de fet, 1 de cada 11 persones pateix aquesta malaltia. Però també hi ha un alt grau de malalts no detectats. La infermera i adjunta a la direcció de l’ABS Penedès Rural, Ascen Casado, explicava la importància de detectar amb temps la malaltia i les complicacions que pot ocasionar.

Existeixen dos tipus de diabetis: les de tipus 1 i les de tipus 2. El primer pot estar relacionat amb el component genètic mentre que el segon és la que pateixen el 90% dels afectats i està relacionada amb els estils de vida.

L’activitat física és molt important per prevenir la malaltia però també per ajudar a tractar-la. És per això que al municipi intenten dur a terme bones pràctiques.

És important també estar atent als principals símptomes de la diabetis que són: l’augment de gana i sed, la sensació de fatiga, el deteriorament de la pell, la dificultat de cicatrització de les ferides i, sobretot, la pèrdua de pes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: