Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Associació El·lipsy es presenta a Vilafranca parlant sobre el procés i les identitats

L’Escorxador de Vilafranca acollia dissabte la presentació oficial a Vilafranca de l’Associació El·lipsy, formada per professionals de la psicologia i la psicoanàlisi del Penedès i Garraf.

La voluntat és establir un diàleg amb altres professionals i entitats socials preferentment dels àmbits de la cultura i la salut.
En aquesta primera sessió de presentació que es feia a Vilafranca, el lema era “El procés a debat. Les identitats en joc”. Lluís Fortuny, delegat d’El·lipsy a Vilafranca, comentava que es tractava de parlar de les identitats a nivell individual i col·lectiu, que sempre és complex ja que ambdues es troben en constant conflicte i evolució. Una situació que es reflecteix també en procés que s’ha estat vivint aquests darrers anys i mesos a Catalunya.
Després d’aquesta primera sessió, la voluntat és continuar fent actes com aquest i que ja fan de manera habitual a Vilanova des de l’any 2014. Sempre amb la participació d’un professional de la psicologia o la psicoanàlisi acompanyat d’algun expert d’altres branques.
En aquesta ocasió es va comptar amb la presència del psicoanalista Miquel Bessols que va centrar-se en parlar de la identitat buida i les identificacions nacionals; i l’historiador Albert Tubau que va centrar-se en comentar què passa quan el poble agafa la drecera, posant el procés català com a paradigma.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: