Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tres experts en psicologia parlen dels efectes de la guerra al Tribuna Casal

La xerrada tenia l’objectiu de tractar, des d’una perspectiva psicològica, els efectes de la guerra i la postguerra en els subjectes i la seva descendència.

Dins del Cicle Platea i inserida dins del projecte Tribuna Casal, aquest dilluns al vespre tenia lloc la conferència ‘El soroll de la guerra, el silenci del dolor’ a càrrec dels psicòlegs Toni Puimedon, Mercè Coca i Lluis Fortuny. La xerrada tenia l’objectiu de tractar, des d’una perspectiva psicològica, els efectes de la guerra i la postguerra en els subjectes i la seva descendència. Toni Puimedon va parlar de la violència sobre les persones i el seu recorregut històric al llarg de tantes guerres viscudes al món. L’objectiu era reflexionar sobre si la violència és innata en l’ésser humà o si es podrà superar algun dia.
Per la seva banda, Mercè Coca tractava el tema del trauma i com aquest es transmet de generació en generació.
El psicòleg Lluis Fortuny va parlar de la mort i el patiment que suposa per les persones vives; tot plegat relacionat amb la Guerra Civil. Es dona el cas que moltes persones van morir a les cunetes i no van ser enterrades i, per tant, els seus familiars no van tenir l’oportunitat de passar el dol.
La propera activitat del Cicle Platea serà la representació de ‘Maleïdes les guerres’, que tindrà lloc el 21 de març a 2/4 de 9 del vespre a la Sala 1 del Casal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: