Dimecres, 12 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El taller Talla amb els mals rotllos posa el focus en detectar a temps conductes agressives

Aquest matí, els alumnes de 3r d’ESO de l’escola Sant Josep de Vilafranca han participat al taller Talla amb els mals rotllos, organitzat pel Servei de Joventut a través del programa PIDCES, i el Pla per la Igualtat.

El taller està impartit pels psicòlegs Eva Roig i Dani Valeriano i consisteix en una primera part teòrica i una segona part pràctica que conclou amb un joc de rols que planteja dues situacions diferents: una en què la noia es mostra passiva davant del seu xicot i una altra en què respon amb seguretat davant de l’excés de control de la seva parella. La sessió busca que els nois i noies tinguin clar el tipus de conductes que assenyalen una relació abusiva i de violència de gènere.

Els psicòlegs insisteixen en què, a vegades, comentaris que poden passar desapercebuts al principi poden ser la llavor d’una relació abusiva. Tot pot començar per criticar que “aquesta faldilla és massa curta”.

Els alumnes que han participat al taller l’han trobat interessant i han identificat fàcilment alguns dels conceptes plantejats.

El taller ha servit per promoure estratègies i recursos per prevenir les conductes sexistes i discriminatòries, a banda d’identificar els comportaments abusius i fomentar l’actitud de respecte i no discriminació entre sexes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: