Dijous, 4 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Ruda denuncia les violències masclistes en unes jornades feministes pel 25-N

En l’edició d’enguany, la programació ha posat l’accent en la violència que pateixen les dones en l’àmbit de la salut sexual i reproductiva.

Una de les integrants de La Ruda, la Cristina Gallardo, explicava que des de l’assemblea feminista havien escollit aquest tema perquè hi ha invisibilització de la sexualitat femenina des del sistema educatiu, una atenció ginecològica insuficient i el dret a l’avortament no existeix en alguns països.

Els actes van començar dijous al vespre al Casal Popular de Vilafranca, amb la projecció de la pel·lícula “Desert Flower” que narrava la història de Waris Dirie, la primera dona que va denunciar la pràctica de l’ablació a l’Àfrica. El divendres, el col·lectiu feminista va instal·lar un punt d’informació i assessorament per a dones, sobretot joves, a la Plaça de la Vila. Sota el nom de “FAQs”, és a dir, Frequently Asked Questions, pretenia resoldre dubtes sobre què cal fer quan es vol avortar, què és i quan cal prendre la píndola del dia després o com reaccionar davant d’una agressió. Laura Ràfols, una altra membre de la Ruda, estava satisfeta amb la receptivitat de la gent.

Dissabte es va fer un taller sobre l’orgasme femení amb una quarantena d’assistents i una marxa de torxes fins al Casal Popular, on es va fer un sopar i un concert amb PD Parpe’ls. Diumenge, dia 25 de novembre, es va fer una concentració a les 7 de la tarda, on van llegir un manifest denunciava la violència masclista i les víctimes del patriarcat. En general, el balanç de les jornades és positiu, tot i que en alguns actes els hagués agradat una major mobilització ciutadana.

A la concentració, darrer acte de les jornades, hi van participar al voltant d’una cinquantena de persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: