Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes cinc-centes persones han participat al “debat groc” organitzat per Tot República

La plataforma ha organitzat un seguit d’actes durant aquests darrers dies per commemorar l’aniversari de l’1 d’octubre.

Entre aquests actes hi havia el cicle de debats ‘Com fer la república’ que començava dijous amb la participació de polítics locals en un acte celebrat a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer. La segona sessió tenia lloc divendres a l’Auditori del Vinseum i se centrava en la llengua. Finalment, dissabte al vespre, el Teatre del Casal acollia el tercer debat amb la participació d’unes 500 persones per “abordar la creació de la República des del punt de vista jurídic i legal”.

Els assistents aportaven 10€ per col·laborar amb la caixa de solidaritat per a l’Associació Catalana de Drets Civils.

En nom de la plataforma Tot República, Jaume Claramunt explicava la naturalesa de l’anomenat “debat groc”.

Al “debat groc” van participar els periodistes Beatriz Talegón i Ferran Espada, la jurista Magda Oranich i el sociòleg Salvador Cardús.

Bea Talegón afirmava minuts abans del debat que cal fer pedagogia sobre el moviment sobiranista català a la resta d’Espanya.

Per la seva part, Salvador Cardús analitzava a un any vista l’autoorganització al voltant de l’1-O i la resposta de la gent davant l’actuació policial.

Pel que fa a l’acte del divendres, s’hi va exposar la rellevància de les diferents variants dialectal de la llengua catalana amb la participació de representants de totes les zones: el principat, el País Valencià, l’Alguer, la franja, la Catalunya nord i les Illes Balears.
Un dels ponents era el president de l’Obra Cultural Balear Josep de Luis.

Els debats han completat un ampli programa d’activitats que han comptat amb la projecció de documentals, exposicions, la festa popular i les matinades d’aquest 1 d’octubre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: