Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Salvador Cardús ha obert el nou curs de l’Aula d’Extensió Universitària a Vilafranca

Aquest dijous l’auditori del Fòrum Berger Balaguer ha acollit, en dues sessions, la conferència innaugural del curs 2023-2024 de l’Aula d’Extensió Universitària.

La benvinguda la van donar l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, el president de l’aula, Joan Terrades, el director de la Fundacio Pinnae, Joan Melero i la primera conferència anava a càrrec del sociòleg i periodista, Salvador Cardús amb el títol de ‘Cohesió i fractura a la Catalunya del segle XXI’.
Els darrers anys s’ha estès el debat sobre l’existència d’una possible fractura de la societat catalana. Un debat general a tots els països occidentals i que té causes globals com, per exemple, el paper de les Xarxes Socials, i causes particulars, com els debats polítics i socials propis de cada territori. A la conferència analitzava l’evolució de la situació catalana durant els primers vint anys d’aquest segle, assenyalant la situació de la llengua catalana, amb un 30% de la societat que la reconeix com a llengua pròpia. Cardús va destacar la importància de l’escola per enfortir els vincles entre persones. I respecte a la cohesió social va remarcar el treball de l’associacionisme a Catalunya. Amb més de 4.000 associacions que organitzen unes 50.000 activitats cada any en les que hi participen 8 milions i mig de persones. I també que un 44% de les entitats de voluntariat s’han creat en el transcurs dels primers 20 anys del segle XXI.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: