Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Transhumància dels Monjos es consolida, amb una bona assistència de públic

La Fira vol donar rellevància al Camí Ramader de Marina, una iniciativa que impulsen també els ajuntaments de Llívia i LLuçà a banda del de Santa Margarida i els Monjos.

Diumenge al matí a l’aparcament de l’entrada de Santa Margarida i els Monjos es va celebrar la quarta edició de la Fira de la Transhumància. Una proposta que va néixer per fer arribar al públic la importància de la ramaderia i els camins ramaders a la nostra comarca. Imma Ferret, alcaldessa dels Monjos, remarcava que la voluntat és precisament posar en valor la feina feta per recuperar el camí ramader des de la Cerdanya fins a la marina. I que la fira és una bona eina de promoció.
A la Fira hi participen expositors de la comarca i també de fora, amb presència de pastors, elaboradors de vins i caves, i també de formatges i embotits.
La Fira començava a les 10 del matí, i a partir de les 11 s’iniciva la TranshuFest, una trobada i cercavila de Balls de Pastorets que des de la plaça de Pau Casals i va recórrer l’avinguda de Catalunya fins al recinte de la Fira on es va dur a terme la ballada final.
La quarta edició de la Fira va comptar amb una bona presència de públic, en part també per la coincidència diumenge al matí del marcat setmanal dels Monjos.
Els remats d’ovelles eren un dels punts d’atracció, però també evidentment les de formatges i altres productes artesanals relacionats amb la ramaderia que donen un tret diferencial a la fira.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: