Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC proposa augmentar les freqüències de trens cap a Barcelona i Tarragona

Demana al govern una actitud activa en defensa de les necessitats de Vilafranca.

ERC presentarà al ple municipal del proper dimarts una moció a la que espera rebre el suport de tots els grups.

Els republicans detallen les mancances i deficiències de la RENFE i lamenten la pèrdua d’oportunitats ja que consideren que des del govern municipal no es té el tren, l’estació i la parada de regionals, com a prioritat pel futur de la vila

Passar de 37 trens diaris de Vilafranca a Barcelona a 73. Passar de 22 trens entre Sant Vicenç i Vilafranca a 37. Aquesta és la proposta d’Esquerra Republicana per millorar la connexió de la capital de l’Alt Penedès amb els dos eixos de trens.

La portaveu Mònica Hill demana més lideratge i una actitud activa al govern per situar el tren com a element central pel futur de la vila.

Actualment la línia R4 que connecta l’estació de Sant Vicenç de Calders amb Barcelona per l’interior té un servei de 22 sortides en cada sentit.

Des d’ERC es considera que aquestes freqüències limiten la connexió entre les comarques de la vegueria Penedès, un element clau pels republicans. Davant d’aquest fet proposen una modificació “alguns inicis i finalitzacions dels recorreguts ferroviaris” de la línia R4, per aconseguir “doblar les freqüències de pas per les estacions de l’Alt i del Baix Penedès”. Els republicans al·leguen que aquesta proposta es podria tirar endavant “amb una inversió econòmica mínima” .

ERC també posa de nou sobre la taula la demanda que els trens siguin adaptats per a les persones amb mobilitat reduïda. En aquest sentit Mònica Hill i Pere Torrents van destacar que fa mesos al Ple de Vilafranca es va aprovar una moció per millorar aquest aspecte i poc ha canviat.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: