Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC denuncia la deixadesa del govern en relació al control sobre el preu del servei de tanatori

ERC denuncia la incapacitat del govern PDeCAT-PSC per resoldre la situació dels serveis funeraris a Vilafranca i denuncia que Àltima no ofereix el servei bàsic de preu tancat als seus usuaris.

Esquerra torna a denunciar els preus desorbitats del Tanatori de Vilafranca, i consideren que des del govern municipal de PDeCat i PSC no s’hi fa res per resoldre-la, incomplint alhora els acords del Ple municipal.
Mònica Hill i Pere Sàbat han recordat que al febrer de 2017, van presentar una moció per reclamar uns preus justos, i no abusius, en els serveis funeraris de Vilafranca i proposaven diverses accions per acabar amb el monopoli actual d’Àltima. La moció aprovava la realització d’un estudi econòmic per a valorar la viabilitat de posar en marxa un servei de tanatori-crematori de naturalesa pública, i impulsar un Acord de Ciutat sobre els serveis funeraris.
El govern però, a la primera Junta de Portaveus per parlar d’aquesta qüestió, va presentar el plec de clàusules administratives i de prescripcions tècniques per a regir la concessió per a la construcció i funcionament d’un equipament destinat a ús de tanatori i serveis funeraris al sector dels Cirerers saltant-se els acords del plenari que avançaven en la direcció de realitzar un estudi econòmic per a valorar la viabilitat d’oferir aquest servei des de la gestió pública, amb l’objectiu d’abaratir els costos i no aplicar sobre la ciutadania uns preus abusius, com poden ser 5.000-6.000€ per un servei funerari.
Després d’1 any i mig, denuncia ERC, el govern de PDeCaT i PSC te el concurs públic paralitzat perquè no saben com resoldre les incongruències del propi plec de clàusules.
Mònica Hill remarca que aquest és el moment idoni per repensar i reconduir la situació, deixant sense efecte la concessió en tramitació i tornant a la situació que marcava la moció.
Passats un any i nou mesos de l’aprovació de la moció d’ERC, i un any i sis mesos del concurs públic per a la construcció i gestió d’un nou tanatori, la situació per als veïns i veïnes és la mateixa; monopoli funerari, preus abusius per a un servei que és bàsic i essencial, i indefensió de la ciutadania davant el que suposa un abús.
Per això ERC demana al govern que convoqui als grups municipals per a parlar d’aquesta qüestió, i que complexi amb els acords de la moció per a redreçar aquesta situació, realitzant l’estudi econòmic que es definia a la moció d’ERC per analitzar la viabilitat d’oferir aquest servei des de la gestió pública i definir un model de gestió dels serveis funeraris, que garanteixi uns preus justos.
ERC torna a denunciar que Àltima no ofereix als seus usuaris, si no es demana de manera expresa, el servei bàsic de preu tancat, de 2.407,34€ sense sala de vetlla i de 2.964,64€ amb sala de vetlla i IVA inclòs, quan ofereix la resta de serveis, una praxi consideren com a mínim èticament reprovable per part de la funerària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: