Divendres, 31 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’esquerra independentista reivindica la unilateralitat i la lluita contra el feixisme

En un acte a Vilafranca que tancava els que van fer previs a la Diada en diferents punts del Penedès, van reivindicar la via unilateral com la única real per poder assolit la República Catalana.

Dilluns al vespre tot just davant del Palau Baltà de Vilafranca l’esquerra independentista organitzava un acte en motiu de la Diada. Un acte que volia servir per mostrar el suport a la lluita antifeixista, centrada en els 9 encausats antifeixistes del Penedès; i també per reforçar el missatge polític davant l’actual moment que viu el país i que consideren que ha d’anar enfocat a la unilateralitat per avançar cap a la República.
L’acte es va organitzar amb diferents intervencions per plantejar diverses qüestions relacionades amb les perspectives polítiques de l’esquerra independentista. Així, va intervenir Àlex Vendrell, un dels 9 antifeixistes del Penedès pendents de judici des de fa 8 anys. Vendrell comenta que tenen ganes que tot es resolgui, i es mostrava esperançat què després d’una sentència favorable a uns encausats per una protesta contra un acte del PP a Vilanova, en el seu cas també vagi en el mateix sentit.
Vendrell remarcava que cal continuar denunciant la presència del feixisme a Catalunya. També va haver-hi parlament de responsables de l’Ateneu Popular X de Vilafranca, que està celebrant el seu 25è aniversari. Un espai de l’esquerra independentista que vol ser també espai de treball polític i social per la vila.
I encara abans de donar veu a un discurs més polític, es va explicar des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans com viuen l’actual moment polític i social i com afecta el món de l’educació.
Per acabar des de la CUP, una de les seves portaveus nacionals, la Laia Estrada, remarcava que en el dia previ a la Diada calia insistir en que es viu un moment polític molt intents i en un context de repressió per part de l’estat.
Estrada insistia que en aquest moment en que cal decidir sobre reforma o ruptura, la CUP aposta per l’autodeterminació dels Països Catalans. Cal, deia, que els partits siguin clars en la seva proposta política.
Per Estrada cal tenir present que hi ha gent que està confosa, perplexe, amb recels i fins i tot molesta per que no s’està complint amb el que es va prometre el passat 21 de desembre. Ni el que es va lluitar i defensar des del setembre fins a final de l’any passat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: