Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La quinzena de l’economia social i solidària arrenca parlant del cooperativisme a Catalunya

Un repàs a la història i moment actual del cooperativisme català serveix per iniciar els actes de la quinzena, que fins el 7 d’octubre serviran per donar a conèixer l’economia social i solidària.

Tot i que la setmana passada ja es van fer alguns actes previs, la inauguració oficial de la quinzena es va fer aquest dimarts a la tarda a l’Escorxador, amb una exposició titulada “Memòria del cooperativisme” i una conferència per parlar de la història i actualitat del cooperativisme a Catalunya. Ivan Miró, cooperativista de Ciutat Invisible és l’autor de l’exposició i va oferir la conferència, on va parlar dels 150 anys d’història del moviment socioeconòmic del cooperativisme català.
Miró comentava que el cooperativisme té força a Catalunya per el seu teixit industrial, associatiu, cultural i polític que ha marcat també la identitat catalana.
El naixement del cooperativisme, segons Miró, és fruit de la resposta amb l’autoorganització a unes necessitats de serveis i econòmiques que no estaven cobertes.
Actualment hi ha més de 4.000 cooperatives a Catalunya, i abastant tots els àmbits econòmics.
A nivell de l’estat espanyol, històricament el cooperativisme ha tingut més força a Catalunya, el País Valencià, el País Basc i posteriorment també en zones com Andalucia i Múrcia.
Aquesta quinzena és organitzada per Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu del Penedès-Garraf, amb la voluntat d’ajudar a impulsar i donar a conèixer l’economia social i solidària.
Aquest dimarts com dèiem es va donar el tret de sortida a la quinzena, que fins el proper 7 d’octubre oferirà diferents activitats per ajudar a difondre l’economia social i solidària i les entitats i associacions que hi treballen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: