Dimarts, 19 de febrer de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Els músics per la llibertat fa 300 dies seguits que reclamen l’alliberament dels presos

La iniciativa ve néixer de la iniciativa d’un grup de músics penedesencs que van decidir mostrar així el seu suport als empresonats, i que mai pensar que arribarien a tocar més de 300 dies seguits.

La plaça de la Vila, malgrat la pluja, va tornar ahir a acollir els músics que des de fa 300 dies s’hi apleguen per demanar amb els seus instruments i la seva música, la llibertat dels polítics catalans empresonats arran dels fets que van succeir entre setembre i octubre de l’any passat. Ahir s’acomplien 300 dies que es troben faci fred, calor, plogui o nevi, per mostrar d’aquesta manera el seu rebuig al que consideren una situació injusta. Com explica Eva Sans, de Músics per la Llibertat, són tossuts i constants.
Malgrat pensaven que la situació no s’allargaria tant en el temps, estan disposats a continuar fins que aquestes persones recuperin la seva llibertat. La setmana passada, coincidint amb la Festa Major de Vilafranca, la trobada es va traslladar a les escales de la basílica de Santa Maria. Eva Sans comenta que van ser uns moments molt emotius i d’aire fresc també per a ells, amb molta gent participant-hi.
Com és habitual, la trobada d’ahir es va iniciar amb la interpretació del Cant dels Ocells per part dels músics. I es va acabar com sempre amb el cant dels segadors. Dijous feia un any també que el Parlament de Catalunya aprovava les lleis de referèndum i de transitorietat jurídica, per les quals la presidenta del Parlament Carme Forcadell és a presó.
Avui hi tornaran, i mantindran les concentracions fins que els empresonats recuperin la seva llibertat.

Enquesta

El judici als independentistes farà que la imatge d'Espanya…

Programació

Ràdio Vilafranca

07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

06:45
40 hectàrees
Introducció
07:00
Notícies en xarxa
Informació general del país

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: