Dimarts, 19 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El president Quim Torra ha inaugurat l’escola de Torrelles

Torra destaca el compromís del Govern amb les escoles, els mestres i els alumnes.

Aquest dissabte es va inaugurar la nova escola Gurerau de Peguera de Torrelles, amb presència del president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat del conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló i el delegat del Govern a la Vegueria Penedès, Pere Regull, així com l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, i diversos representants locals i comarcals.

En els discursos l’alcalde de Torrelles, destacava la importància del moment i de l’equipament.

També va intervenir el director de l’escola, David Sanahuja, que parlava del nou equipament, que permet millorar l’oferta educativa.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va subratllar el compromís del Govern amb els mestres i els joves, els alumnes. Quim Torra va recordar que aquest era el tercer centre educatiu que visitava aquesta setmana, acompanyat del conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló.

Durant la inauguració de l’escola, que porta el nom de Guerau de Peguera, el cap de l’Executiu va posar en relleu que Catalunya és un país conscient de la seva història i afegia que ara tenim per davant l’alba de l’horitzó de la llibertat.

En l’acte també hi va intervenir el conseller Bargalló, que va assenyalar que “el volum de l’escola s’ha de mesurar pel seu projecte educatiu” i va posar en valor que la de Torrelles de Foix sigui “una escola innovadora”.

En el transcurs de la visita al centre es va descobrir una placa a la biblioteca de l’escola que rep el nom de El Xic Torrellenc, en record de la publicació local que va estar en actiu des del 1970 i fins l’any passat.

L’Escola Guerau de Peguera, que ofereix educació infantil i primària, és un centre d’una línia i en l’actual curs 2018-2019 té 146 alumnes en 9 grups, 3 d’infantil i 6 de primària. Compta amb una plantilla de 16 docents. El centre es trobava anteriorment en espais municipals i dos mòduls prefabricats.

La nova escola disposa d’una superfície de 2.500 m2, distribuïts en quatre volums. Abans d’inaugurar l’escola l’ANC del municipi va rebre el president davant de l’ajuntament demanant entesa i determinació per fer efectiva la república. També van actuar els músics x la llibertat. D’altra banda el cap de l’Executiu va fer també una visita institucional a l’Ajuntament de Torrelles de Foix, on va ser rebut per l’alcalde, Sergi Vallès, i els regidors, i va signar el llibre d’honor.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: