Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diada Castellera del 1r. Diumenge de Festes a Tarragona sense deu

Els Castellers de Vilafranca, amb menys camises de les esperades, no porten a Tarragona el 3 de 10 amb folre i manilles, repetint la tripleta de nou de les darreres setmanes

La diada del primer diumenge de Festes de Santa Tecla a Tarragona no ha deixat indiferent a ningú. Una diada que ha començat estranya, amb caigudes i que ha acabat amb més preocupació que bones sensacions. Els verds no han dut el castell de 10, com al final tampoc l’han pogut fer la Jove de Tarragona,  i la Colla Vella s’ha estavellat amb el quatre. S’estan posant cars els castells de 10 pisos.

Els Castellers de Vilafranca, han arribat a Tarragona més justos de camises de les previstes i finalment han decidit no arriscar amb el castell de 10, seguint les consignes de no caure abans del concurs. Potser Tarragona n’esperava més però aquest any com ja hem explicat moltes vegades les coses han anat així. Han obert la diada amb la seva novena Torre de 9 amb folre i manilles descarregada que ha necessitat una mica més de feina a la baixada. Carregada amb solvència, una de les rengles ha patit a les manilles a la baixada. Això si, no ha perillat mai. En segona ronda, descartat el castell de deu, que en aquesta diada havien portat a plaça en les 3 darreres temporades, han descarregat el seu quinzè 3 de 9 amb folre, amb el tronc i les manilles del castell gran. Tret d’algun moviment de baixada un castell ben defensat. Han tancat la ronda de castells amb un esforçat 4 de 9 amb folre, de mida oberta i massa treballat a la baixada. El desè de la temporada. Per desena temporada seguida els verds poden sumar dos dígits en els quatres descarregats a plaça. Una vegada més, encara que no amb els castells que els hagués agradat el compromís del verds amb la plaça de la Font, que els ha vist fer tos els grans castells, ha estat total. Ara assaigs potents, pas pel Prat i Sant Miquel, per seguir rodant els poms de dalt  i de cap al Concurs.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha protagonitzat el millor castell de la jornada descarregant el seu tercer 4 de 9 sense folre de l’any, però no han pogut amb els seus dos intents sobre el 4 de 10 amb folre i manilles. han completat la diada amb el 3 i el 4 de 9 amb folre, i el pilar de 7 amb folre. Per la seva part la Jove de Tarragona ha deixat en carregat el 5 de 9 amb folre, una caiguda que els ha impedit fer el castell de 10, però s’han refet amb el segon 4 de 9 amb folre i agulla descaregat per la colla, el 3 de 9 amb folre i el pilar de 8 amb folre i manilles. Tancaven la diada, com sempre, els Xiquets de Tarragona que ha carregat el 5 de 8 i han descarregat el 3 i el 4 de 8.

Anotar també que dissabte els Castellers de Vilafranca va actuar a Collbató, on va descarregar la Torre de 8 amb folre, el 3 de 8 i el 4 de 8.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: