Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquesta matinada s’han produït diversos incidents a Vilafranca

Un home ha estat detingut per la crema de vehicles i contenidors.

Els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb la Policia Local de Vilafranca, han detingut aquesta nit un home de 42 anys i de nacionalitat ucraïnesa com a presumpte autor d’un delicte de danys intencionats contra 10 vehicles estacionats, 8 contenidors i un aparador en diferents punts de Vilafranca. Els fets haurien passat durant dues hores i en el moment de la detenció de l’home, que hauria estat identificat anteriorment pels Mossos per practicar la indigència, a banda de portar la cara tapada amb un mocador se li ha confiscat una motxilla amb elements incendiaris com caixes de llumins, un encenedor, boles de paper d’alumini i de diari i líquid inflamable. La detenció es va produir a la cruïlla c/ Amàlia Soler-Casal. Amb aquests indicis l’home ha quedat detingut a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Vilafranca a l’espera de passar a disposició judicial. La crema de contenidors i vehicles s’ha produït als carrers Dr. Fleming, Mísser Rufet, Francesc de Paula Bové, Assumpta Trens, Francesc Macià, Mestre Josep Recasens, Germanor, Tossa de Mar, Progrés i avinguda de Tarragona.

D’altra banda, també aquesta matinada, desenes de persones encaputxades, convocades per l’autoanomenat Grupo de Liberación del Penedès, han retirat a Vilafranca llaços grocs i altres símbols independentistes i de suport als polítics empresonats. Arribats a la capella de Sant Joan, han retirat la pancarta que hi havia a la façana amb un pal llarg acabat en fulla de ganivet.

Allà s’ha produït un enfrontament quan una persona ha intentat prendre’ls el pal. El propi grup ha penjat un vídeo a les seves xarxes socials. Segons publiquen diversos mitjans, els encaputxats l’han estat agredint fins que ha arribat la Policia Local. Segons fonts del Mossos d’Esquadra no s’ha presentat cap denúncia i no s’ha fet cap comunicat mèdic per lesions.

Com a rebuig a aquests fets, avui a les set de la tarda, a la plaça de la Vila el CDR ha convocat una concentració sota el lema ‘Prou agressions, ni aquí ni enlloc’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: