Dilluns, 8 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cercavila permet veure les principals novetats d’enguany

La cercavila ha permès veure les novetats dels balls del seguici, com els vestits nous dels Capgrossos o la nova coreografia del Ball de Pastorets.

Després de la tronada tenia lloc l’inici de la cercavila amb els elements del seguici festiu. Era el primer moment en què es podien veure les principals novetats d’aquest any. És el cas dels vestits nous dels Capgrossos de Vilafranca que, de fet, van ser presentats públicament la setmana passada.

Des del ball, la Gemma Muray explicava que estaven satisfets amb el nou disseny del vestuari i molt contents de poder estrenar-lo l’any del seu cinquantè aniversari.

Un altre ball que està d’estrena és el Ball de Pastorets que ha estat treballant els darrers mesos una coreografia nova per aquesta festa major. Es diu ‘El Braguer’ i ha estat pensada amb idea d’avançar més ràpid en cercaviles i processos.

Just abans de fer el primer ball a la cercavila parlàvem amb la presidenta del Ball, la Lídia Martín.

Aquest any, d’altra banda, estan de celebració el Ball de Panderos, pels seus 150 anys d’història i el Ball de Panderetes, amb 50 anys de presència a la festa major de Vilafranca. El Ball de Cotonines també celebra enguany el seu 180è aniversari.

El Drac, els Diables, l’Àliga i els Gegants, la resta de balls del seguici, els Falcons de Vilafranca i les tres colles castelleres locals, acompanyats tots pels músics de la festa i la Banda de Música de Cardona han fet la tradicional cercavila pels carrers del centre davant el nombrós públic que s’hi ha concentrat.

El Drac de Vilafranca feia el ball d’entrada a la plaça de la Vila a les dues en punt.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: