Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cercavila, acabada la tronada, torna a omplir els carrers després dels 2 anys de pandèmia

Una de les particularitats de la tronada ha estat la participació dels ex-administradors dels dos darrers anys.

Puntualment a les 12 del migdia s’ha encès la tronada, aquest any des de la Rambla de Sant Francesc, i amb la particularitat que el quintet d’administradors d’aquest any han convidat als ex-administradors a participar d’aquest acte d’encesa, un dels més emblemàtics de cada any, i que els dos darrers anys no es va poder fer amb normalitat a causa de la pandèmia.

En acabar la tronada, les emocions i els nervis dels darrers dies es desfermen i els administradors i administradores ja han encetat tres dies de màxima activitat. Sandra Castaño, en nom del quintet d’enguany, ho explicava, i també que havien tingut molt clar que calia compartir el moment amb els administradors dels dos darrers anys.

Com dèiem, enguany una de les particularitats de la tronada ha estat la participació dels ex-administradors dels dos darrers anys de pandèmia. Una encesa a 10 mans, i que ha estat un momet molt emotiu. Ana de Tena administradora 2020-2021

Els qui també viuen de manera especial tots els actes de la Festa Major són els familiars dels administradors i administradores. Miquel Àngel Martí, marit de la Sandra Castaño apuntava que després de tants mesos de feina, ara sortien totes les emocions.

La tronada d’aquest any ha anat a càrrec de la Pirotècnia Igual, que ha tornat a recuperar el format tradicional amb els trons penjats al vell mig de la Rambla. Albert Rovira, de Pirotècnia Igual, apuntava que la tronada ha començat amb 30 trons aeris que han donar pas a la part més intensa amb un miler de trons que van incrementant la seva intensitat.

Pirotècnia Igual serà l’encarregada de fer també el castell de foc d’aquesta nit, l’entrada de Sant Fèllix del dia 30 i l’entrada a casa de l’administrador del 31. Participen també en el ball de foc del dia 1 amb pirotècnia a la plaça de la Vila i Santa Maria; i el castell de foc de cloenda del dia 2 des de la plaça Penedès.

Acabada la tronada, ha estat el torn ja dels balls, que després dels dos anys de pandèmia han tornat a ballar pels carrers de la vila. Per cada ball i cada ballador el moment és especial, i més aquest després de dos anys sense ballar. En el cas del Ball de Cercolets, a més s’hi afegeix el fet que estrenen vestuari, com explica el seu capità Bernat Descalzi.

Aquest any a la cercavila d’aquest any té una altra novetat, que afecta al seu funcionament, i és que tant els balls com els falcons i colles castelleres han d’evitar actuacions estàtiques. La voluntat és que d’aquesta manera s’agiliti la cercavila i l’entrada dels balls a la plaça per poder començar la diada de la prèvia aquest 29 d’agost més d’hora que altres anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: