Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pere Regull ha estat nomenat Delegat Territorial de la Vegueria Penedès

El Consell Executiu de la Generalitat ha acordat avui nomenar Pere Regull, Alcalde de Vilafranca, primer Delegat Territorial de la Vegueria del Penedès.

Regull, que compaginarà el nou càrrec amb l’alcaldia, renunciarà al seu recent estrenat càrrec com a diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona.

Pere Regull ha dit que és un honor i ha qualificat l’encàrrec de “tasca apassionant”, recordant que “després de segles el Penedès tornarà a tenir una entitat administrativa pròpia”.

Quant al seu paper, diu que no serà “el porta-carpetes de ningú”, que la tasca no és protocol·lària i que tampoc serà senzilla. Requerirà molta negociació i consens.

“El desplegament de l’Àmbit Penedès crearà l’esquelet de la futura Vegueria” ha explicat, tot afegint que serà molt respectuós amb l’equilibri territorial però que el fet que el delegat territorial recaigui en Vilafranca “és de justícia”. En aquest sentit, ha dit que una de les primeres coses que farà és reunir-se amb la Plataforma per una Vegueria Pròpia, l’entitat que ha liderat aquesta lluita.

Segons el nou delegat, el desplegament de l’Àmbit Penedès comportarà un “apropament brutal de l’administració al ciutadà”, afegint que caldrà molt de consens i renúncies per part de les comarques implicades.

Regull és conscient que “tothom lluitarà per tenir serveis a casa seva” i afegeix que “qualsevol cosa que acabi sent, serà una millora”.

El flamant Delegat Territorial de la Vegueria del Penedès també ha recordat que no hi haurà una capital, sinó que la capitalitat serà compartida per les quatre capitals de comarca, com ja es fa en altres vegueries.

La Vegueria Penedès és la última que es va aprovar i la més singular de les 8 vegueries, perquè és la única que és fruit de la reivindicació feta des del territori durant anys. Quant a població, és la quarta amb 465.000 habitants.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: